www.pernillahagg.se

Hem
Fotogalleri Länkar ID-kontroll Om mig

 

 

Om mig

Frilansande amatörfotograf sen ungdomen. Fotografering liksom hästar är två intressen som väcktes tidigt och sen har följt med genom livet. Jag minns den första lilla kameran som landade i mina händer - den producerade små suddiga 9x9-bilder. De där första små bilderna var inte vackra precis men med tiden så blev de bättre och bättre.

Redan då på 70-talet fastnade en hel del hästar på mina negativ och det har med årens lopp blivit många fler. I år är det 24 år sedan jag och ett gäng foto- och hästgalna tjejer åkte till Bankeryd på hingstpremiering. Hingstpremieringen var planerad till samma dag, dvs 1986-03-15, som Olof Palme skulle begravas. Vi åkte bil från Stockholm utan att egentligen veta om premieringen skulle genomföras... för något internet fanns ju inte. Nåja, jag har bilderna kvar från den där dagen - många roliga hingstar med dagens mått mätt godkändes - och det blev absolut inte den sista hingstpremiering jag åkte på!

 

2010 blir sjunde säsongen med digitalkamera.

Min första digitala systemkamera var en Canon EOS 300D. Den har jag aldrig ångrat - snarare var det så att jag då sa...

- Varför har jag inte köpt digitalt tidigare?

Den kameran byttes så småningom mot en EOS 400D och därefter mot en EOS 40D.
Min senaste investering är en EOS 7D, men jag har också behållit min EOS 40D. Jag har förnyat min objektivsamling med några fina objektiv. Ny spännande favorit är mitt stora Canon EF 70-200 f/2,8L IS USM. Sen har jag också köpt ett fast och ljusstarkt Canon-objektiv (EF 50/F1,4) samt ett Tamron-objektiv (AF DI II SP 17-50/2,8 XR). Till 2008 års julresa till Egypten införskaffades en liten robust kompaktkamera; en Olympus Mju 1030SW. Den är bl a vattentät ner till 10 meter och blev alldeles utmärkt då vi gillar att snorkla och upptäcka världen under vattenytan. 

 

Sedan 1986 har jag sålt hästbilder som publicerats i många olika hästtidningar här i Sverige. Några bilder har också publicerats i tidningar i andra länder. Några bilder har blivit vykort och många bilder har av hästägare köpts som förstoringar och julkort m m.

 

Jag har ridit distansridning på nationell nivå och fött upp ett 15-tal gotlandsruss. Efter några år utan hästar i min ägo har jag återigen ett gotlandsruss. Hon är nu 1 år och heter Tjolahopp. Mina döttrar har också två vackra gotlandsrusston av hög klass. Att åka på utställning är ett roligt inslag för familjens alla tjejer på sommaren. 

 

Gotland har varit min hemvist i nästan hela livet. Nu är jag dock snart inne på mitt femte år i Skövde.

 

Så här når du mig:

 

Liljevägen 2

541 39  SKÖVDE

 

Telefon: 070-580 89 81

 

Mail: pernilla.hagg@hotmail.com